• Tlač
  • Email

1. ročník Memoriálu Juraja Magoča

Zobrazené 1079×
Publikované Monday, 24. 9. 2007 o 18:26

1. BK obhájil prvenstvo


Týždeň pred začiatkom sezóny 2007/2008 1. basketbalovej ligy mužov, v dňoch 22. – 23. septembra 2007, 1. BK Michalovce po roku opäť usporiadal v Novej športovej hale v Michalovciach turnaj na počesť svojho kamaráta, bývalého kapitána a prezidenta 1. BK pod názvom Memoriál Juraja Magoča. Ten vo svojich 37 rokoch 7. mája 2006 tragicky zahynul. Turnaja sa zúčastnili celky z 1. ligy a svoje sily si zmerali BK'99 Prešov, BKM Legato Svit a Kovohuty Krompachy. Memoriál sa začal v sobotu úvodným stretnutím medzi domácim Áčkom a Prešovom po krátkom príhovore trénera a súčasného prezidenta 1. BK MUDr. Imricha Rakovského.

1. BK Michalovce - BK'99 Prešov 63:71 (26:47)
Už prvé stretnutie naznačilo, že to nebude jednoduché a minuloročná obhajoba bude stáť domácich mnoho síl. Veľa individuálnych chýb, nekoncentrovanosť v obrane a nepremieňanie vyložených streleckých pozícií sa pričinili pod prvú prehru pre domáci celok.

1. BK Michalovce - BKM Legato Svit 75:58 (35:25)

V druhom sobotňajšom dueli za východniarov nastúpil už aj starší z bratov Rakovských Roman. Ten do hry vniesol troška viac taktiky. Úvod stretnutia síce domáci nezachytili, no náskok súpera stiahli. Chlapci od rieky Laborec chopili opraty zápasu pevne do svojich rúk a dotiahli ho tak do víťazného konca.

1. BK Michalovce - Kovohuty Krompachy 84:79 (49:45)

Ak chceli Orli pomýšľať na celkové prvenstvo museli v poslednom stretnutí turnaja nad svojim súperom zvíťaziť. Zápas mal značne nervózny priebeh, keď v stretnutí padli dovedna tri technické chyby, všetky na strane súpera za zbytočné komentáre na výroky rozhodcov. Šestnásťbodový náskok si východniari takmer nechali v závere stretnutia vziať a zdramatizovali tak posledné minúty zápasu. Napokon rozdiel piatich bodov rozhodol o víťazovi nielen stretnutia ale aj celého turnaja. 

Celkovým víťazom Memoriálu sa teda stali domáci Orli 1. BK pred Krompachmi a Prešovom. Poslední skončil Svit. Za najlepšieho hráča memoriálu bol vyhlásený hráč Krompách s číslom 10 Holda. Turnaj rozhodovali extraligoví arbitri pán Zubák a pán Lukáč.

Memoriál preveril pripravenosť zúčastnených celkov pred začiatkom sezóny, ktorá začína už o v sobotu 29. septembra. Všetci hráči si tak mohli skonfrontovať natrénované s realitou.

Všetci pevne veríme, že pod deravými košmi sa stretneme opäť o rok na ďalšom, v poradí už 2. ročníku Memoriálu, aby sme si znova uctili nášho kamaráta Juraja Magoča. Tiež nezabúdame ani na Tomáša Horného, ktorého srdce rovnako ako to Jurajovo tĺklo pre basketbal. Ich mená preto navždy ostanú späté s michalovským basketbalom, aj keď už nie sú medzi nami. Dúfame, že nám v novej sezóne bude Ďuro s Tomim držať palce a budú sa na nás pozerať zhora.
„Ďuro, Tomi, česť Vašej pamiatke.“

1. BK Michalovce
Napísal: 0  Monday, 24. 9. 2007 o 18:26
Upravil: 1.BK Michalovce  Tuesday, 28. 10. 2014 o 23:06

Komentáre k článku