• Tlač
  • Email

Zajtra domáca premiéra 1. BK

Zobrazené 813×
Publikované Thursday, 27. 9. 2007 o 18:30
Michalovce v prvom kole hostia BA Košice. S novými posilami majú vyššie ambície.
Prvoligoví basketbalisti 1. BK Michalovce zajtra čaká domáca majstrovská premiéra, v ktorej o 16.00 hod. hostia v Novej športovej hale BA Košice.

Prísľubom posily
Tréner 1. BK Imrich Rakovský o situácii v kádri povedal: "Získali sme dvoch hráčov, 204 cm vysokého Lukáša Šimka a 205 cm vysokého Alexandra Czaka, bývalého hráča Košíc a Spišskej Novej Vsi. Káder sa nepodarilo doplniť o post rozohrávača, a to môže to byť problém. Lídrami družstva by mali byť Srb Svitlica, Roman Rakovský a potešujúca je stúpajúca výkonnosť Martina Rakovského i Petra Biganiča. Základný káder dopĺňajú Andrej Tebeľák a Michal Štefanský," prezradil.

Smelé ciele
1.BK Michalovce má do budúcich ročníkov smelé ciele. V horizonte 3-4 rokov by chcel zaútočiť na extraligové palubovky, no predchádza tomu kvalitná práca s mládežou, aby bolo možné čerpať hlavne z domácich zdrojov. "V tejto sezóne chceme skončiť v prvej štvorke a postupne doplniť družstvo o už spomínaného rozohrávača. V nasledujúcich rokoch by sa mali muži dopĺňať hlavne z mládežníckych kategórií a dúfam, že mená ako Kolibáš, Gaško, Štrbavý, Jakub, Mitterpák či Šanta už zaplnia medzery v prvom družstve," doplnil I. Rakovský.

Zajtra premiéra
Zajtra o 16.00 sa začne prvým kolo majstrovská súťaž a Michalovce hostia BA Košice. "Pozývame všetkých priaznivcov basketbalu a dúfame, že mená ako Rakovský, Svitlica, Czakó pritiahnu pozornosť celej basketbalovej verejnosti," dodal. 
Napísal: 0  Thursday, 27. 9. 2007 o 18:30
Upravil: 1.BK Michalovce  Tuesday, 28. 10. 2014 o 23:06

Komentáre k článku