• Tlač
  • Email

1. BK Michalovce s výraznými posilami

Zobrazené 1058×
Publikované Monday, 22. 10. 2007 o 18:41
Po získaní J. Michaľova z Kapybary Košice 1. BK Michalovce ukončil kompletizáciu súpisky na tento ročník. Okrem prestupu extraligového Alexandra Czaka, ktorý sa už predstavil i v drese michalovských orlov, pribudli do kádra Tomáš Takáč (rovnako hosťovanie z Kapybary Košice) a najnovšia akvizícia Alexander Luther (prestup z extraligových Košíc).

 

Cielené posilnenie

Tieto prestupy posilnili hlavne obvodové posty, pretože na pozícii centra sú A. Tebeľák - 208 cm a 204 cm L. Šimko s A. Czakom. Tzv. nízkymi podkošovými hráčmi sú J. Žobrák - 200 cm, M. Rakovský - 195 cm a čaká sa na príchod srbského legionára M. Svitlicu s 200 cm.
 

Pred sezónou odišiel z kádra T. Mižák a pre študijné povinnosti dočasne prerušil výkonnostné športovanie M. Štefanský, doplnenie kádra tak bolo na týchto postoch nutné. K R. Rakovskému, P. Biganičovi a B. Holdovi pribudol na krídle J. Michaľov, ktorý odohral všetky tri zápasy a ukazuje sa ako posila, keď v zápase s Prešovom dal 27 bodov a výrazne prispel k víťazstvu Michaloviec. I keď nebol ešte výkon domácich stopercentný, je potešiteľné zlepšenie obrannej činnosti.

 

Prvýkrát už cez víkend

 

Na víkendové zápasy s doposiaľ neporazenou B. Bystricou (zajtra o 16.00 hod.) a už tradične nepríjemnou Žilinou (v nedeľu o 13.00 hod.) by mali nastúpiť i stredný rozohrávač T. Takáč, veľa si kolektív sľubuje aj od extraligového A. Luthera, ktorý po zapracovaní do obranných a útočných systémov by spolu s R. Rakovským a M. Svitlicom mali byť nosnou silou michalovských orlov. Keďže sa B. Bystrica na začiatku sezóny výrazne posilnila o extraligových hráčov Cabana a Kockáša, doplnených výborným strelcom Dorazilom, určite to bude skvelý zápas, ktorý bude divákov dvíhať zo sedadiel. Všetci priaznivci basketbalu sú na oboch stretnutiach srdečne vítaní.
 

1.bkmi

Napísal: 0  Monday, 22. 10. 2007 o 18:41
Upravil: 1.BK Michalovce  Tuesday, 28. 10. 2014 o 23:05

Komentáre k článku