• Tlač
  • Email

Messina dostal k šesťdesiatke skvelý darček, v Miláne bude trénovať Scolu

Publikované Thursday, 3. 10. 2019 o 08:02
Publikované: 30.09.2019 Autor: Peter Jačiansky/redaktor denníka Šport Foto: olimpiamilano.com




Štvornásobný víťaz Euroligy a jeden z najlepších trénerov v dejinách basketbalu Ettore Messina oslavuje dnes (30. septembra) svoje 60. narodeniny. Do novej sezóny vstúpil ako tréner a prezident basketbalových operácií v klube Olimpia Miláno, s ktorým stihol odohrať už dva ligové zápasy.

Vo štvrtok zvíťazili Milánčania v Trevise 75:53, ale v nedeľu svojich fanúšikov nemilo prekvapili, keď na domácej pôde v aréne Mediolanum Forum nestačili na Bresciu, s ktorou nečakane prehrali 65:73. Po zápase však Ettore Messina priniesol jednu veľmi dôležitú informáciu, ktorá napriek ligovej prehre vyčarila priaznivcom milánskeho tímu úsmev na perách. Dres lombardského klubu totiž bude v tejto sezóne obliekať legendárny argentínsky basketbalista Luis Scola, o ktorom sme na našom webe písali minulý týždeň. Vtedy sme uviedli, že o Scolu sa zaujíma okrem Milána aj Real Madrid a Boca Juniors.

Hoci bol v tomto smere favoritom Real Madrid, Luis Scola sa napokon dohodol s talianskym mužstvom. Keďže rodák z Buenos Aires oslávi na jar už 40. narodeniny, nikoho určite neprekvapilo, že kontrakt je len do konca tejto sezóny. „Luisa Scolu sme chceli – a teraz neberme do úvahy jeho hodnotu ako hráča – najmä kvôli jeho vlastnostiam, ktoré vyžadujeme od hráčov v našom projekte,“ vyhlásil generálny manažér Olimpie Miláno Christos Stavropoulos. „Som ozaj nadšený, že som dostal šancu zahrať si za Miláno v tomto bode mojej kariéry. Vnímam to ako špeciálnu príležitosť, keďže budem môcť hrať pod vedením trénera ako je Ettore Messina,“ skonštatoval Argentínčan.

Luis Scola má v Taliansku veľké meno, hoci v tejto krajine predtým nikdy nepôsobil. Súvisí to najmä s tým, že v roku 2004, keď Argentína získala zlato na olympiáde, bolo jej finálovým súperom práve Taliansko. No a Scola v súboji proti Talianom zažiaril, keď k 25 bodom pridal aj 11 doskokov. Mimochodom, na talianskej strane vtedy hral Gianmarco Pozzecco, s ktorým sa v tejto sezóne stretne, keďže bývalý rozohrávať trénuje sardínsky tím Dinamo Sassari V Eurolige začínajú Milánčania vo štvrtok na palubovke Bayernu Mníchov, no je nepravdepodobné, že by Scola zasiahol do hry. Nie je to však vylúčené.

Ako už viackrát prezradil kouč Messina, cieľ milánskeho klubu je dostať sa do play-off. No a s posilami ako Sergio Rodriguez, Shelvin Mack či Luis Scola by to mužstvo z mesta módy mohlo dokázať. O tri roky by už Milánčania chceli patriť medzi tímy, ktoré budú mať šancu na celkové prvenstvo. Už teraz ukázali, že dokážu prilákať kvalitných hráčov, bez ktorých to v Eurolige nejde. Inak, spolupráca Ettoreho Messinu s Luisom Scolom je veľmi zaujímavá aj z toho pohľadu, že s jedným hviezdnym Argentínčanom už slávny tréner v Eurolige triumfoval. No a bol to Scolov spoluhráč Manu Ginobili, ktorý bol kľúčovým hráčom Virtusu Bologna.

Zdroj: basket.sk

Napísal: 1.BK Michalovce  Thursday, 3. 10. 2019 o 08:02
Upravil: 1.BK Michalovce  Thursday, 3. 10. 2019 o 08:17

Komentáre k článku