• Tlač
  • Email

Žiaci po dlhej pauze odštartovali sezónu

Publikované Monday, 5. 10. 2020 o 09:53

Pre už známe príčiny a celosvetovú pandémiu sa minulý ročník nedohral. Naši mladší žiaci U13 vyhrali síce svoju základnú skupinu, ale nakoniec na rýchle zorganizované ukončenie sezóny finálovým turnajom U13 necestovali.

Po takmer siedmych mesiacoch nastúpili už do sezóny ako žiaci U14 na prvý zápas v domácom prostredí proti BA Čaňa. V novom ročníku došlo k zásadným zmenám pravidiel oproti minulým ročníkom. V kategórii U14 sa už hrá loptou č.7, je možné aby hráč nastúpil v každej štvrtine a povolili sa clony na hráča s loptou i bez lopty a hrá sa iba jeden zápas. Hrá sa 4x8 minút čistý čas. Striedanie v sobotňajšom zápase nebolo celkom jasné ani rozhodcom čo spôsobilo v druhej štvrtine menšie nedorozumenie. Táto štvrtina rozhodla aj samotný zápas.

V zápase bez divákov sa v prvej štvrtine družstvá rozohrávali a prvý skórovali hostia. Hra bola vyrovnaná a mierne na vrch mala Čaňa, ktorá vyhrala štvrtinu o 4 body. Do druhej štvrtiny a s novou päticou hráčov nastúpili orli zle. Strácali ľahké lopty a súper rýchlymi protiútokmi trestal. Vytvoril si až 29 bodový náskok. Skúsenejšia zostava hostí mala v tom čase aj výškovú prevahu a domácich doslova valcovala. Orlom sa nedarilo ani v obrane, keď im súper poľahky po vniknutiach skóroval.  Následne v druhom polčase sa hral zo strany domácich lepší basketbal, keď minimalizovali straty lôpt, ale najmä výrazne pridali na bojovnosti. Získali viacero lôpt po výbornej hre v obrane z čoho vyrážali do rýchlych protiútokov. Postupne znižovali náskok súpera a celkovo vyhrali tretiu i štvrtú štvrtinu. Nakoniec si ale hostia víťazstvo ustrážili a zdolali Michalovčanov o 14 bodov.

Naše družstvo sa skladá z hráčov ročníka 2007 a 2008. Po dlhom zápasovom a hernom výpadku bolo super znova odohrať zápas. Súťaž bude ťažká hlavne pre mladších hráčov, keď sa budú musieť vyrovnať nielen s fyzickým hendikepom. Veríme, že sa to podarí dobrým  prístupom a tréningom eliminovať.

Ďalšie foto nájdete na Našej FB stránke: Official 1. BK MICHALOVCE

Michalovčania sa v skupine D žiackej ligy postupne stretnú s Čaňou, Kežmarkom, Spišskou Novou Vsou, Galaxy Košice, RIM Basket Košice. Následne dve najlepšie družstvá postúpia do ďalšej fázy súťaže.

 

1. BK MICHALOVCE – BA Čaňa         39 : 53  (12:41), štvrtiny: (8:12, 4:29, 14:6, 13:6)

 

Zostava 1. BK Michalovce: N. Ivančo, N. Nestorák, N. Beca, P. Kuliňák, R. Paľovčík, T. Kovalik, S. Pastornický, M. Marcin, M. Grundza, J. Dobranský, Š. Dudáš, M. Haluška, D. Balog, P. Balog, F. Babinčák, M. Kokoš

Najbližšie sa Michalovčania predstavia 17.a 18.10.2020 v domácich zápasoch proti Kežmarku v sobotu o 13:00 a v nedeľu proti Spišskej Novej Vsi o 12:15. Oba zápasy sa odohrajú v telocvični GPH. Ďalšie informácie nájdete www.1bkmi.sk. Kompletné výsledky súťaže môžete sledovať aj na stránke www.slovbasket.sk  v sekcii  výsledky súťaži- adresár - Nižšie súťaže riadené HK východ

                                                                                                                      1. BK Michalovce

Napísal: 1.BK Michalovce  Monday, 5. 10. 2020 o 09:53
Upravil: 1.BK Michalovce  Monday, 5. 10. 2020 o 10:49

Komentáre k článku