• Tlač
  • Email

Muži v Bratislave, ženy do Amsterdamu

Publikované Sunday, 11. 10. 2020 o 13:39

Dejiskom turnaja predkvalifikácie majstrovstiev sveta v basketbale mužov 2023 bude „bublina“ 24. – 28. novembra 2020 v Bratislave za účasti tímov Kosova, Islandu, Luxemburska a domáceho Slovenska.

„Toto rozhodnutie FIBA zo štvrtka považujeme za významný diplomatický úspech. Súčasne sa tým zvýšila šanca našich mužov na dva úspešné výsledky. Čaká nás aj veľmi náročná úloha utvoriť pre všetkých účastníkov podmienky, ktoré budú spĺňať prísne kritériá v boji proti šíreniu koronavírusu,“ vyjadril sa na margo čerstvého rozhodnutia FIBA prezident Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) Miloš Drgoň.

Podľa pôvodného žrebu predkvalifikácie sa v Eurovia aréne na Pasienkoch uskutočnia 26. novembra uskutočnia zápasy Slovensko – Kosovo a Island – Luxembursko a vzápätí 28. novembra stretnutia Island – Kosovo a Luxembursko – Slovensko.

 

Medzinárodná basketbalová federácie (FIBA) vzhľadom na pandémiu už dávnejšie rozhodla, že všetky novembrové kvalifikačné zápasy mužských aj ženských reprezentácií uskutočnia v „bublinách“, čo významne zmenilo aj kvalifikáciu ME žien 2021. V nej malo hrať Slovensko pôvodne doma 12. novembra zápas proti Holandsku. Naše reprezentantky však na základe mníchovského rozhodnutia FIBA čaká „bublina“ 9. – 14. novembra v holandskom Amsterdame.

V trojčlennej kvalifikačnej H-skupine tam odohrajú súboje Slovensko – Holandsko 12. novembra a Maďarsko – Holandsko 14. novembra. Zatiaľ nie je známe, či sa vo februári budúceho roka, keď sú vytýčené ďalšie „kvalifikačné okná“, bude hrať opäť v „bublinách“, alebo tradičným systémom doma – vonku.

ZDROJ: SBA

Napísal: 1.BK Michalovce  Sunday, 11. 10. 2020 o 13:39
Upravil:  

Komentáre k článku