• Tlač
  • Email

Tabak vsadil v nominácii na skúsenosti, z mladíkov len Pavelka, Páleník a Majerčák

Publikované Monday, 19. 10. 2020 o 19:41

Slovenská basketbalová asociácia zverejnila na svojom instagrame širšiu nomináciu do novembrovej predkvalifikácie majstrovstiev sveta v basketbale mužov v 2023. Tá sa odohrá v bratislsvskej bubline za účasti tímov Kosova, Islandu, Luxemburska a domáceho Slovenska.

„Toto rozhodnutie FIBA zo štvrtka považujeme za významný diplomatický úspech. Súčasne sa tým zvýšila šanca našich mužov na dva úspešné výsledky. Čaká nás aj veľmi náročná úloha utvoriť pre všetkých účastníkov podmienky, ktoré budú spĺňať prísne kritériá v boji proti šíreniu koronavírusu,“ vyjadril sa na margo rozhodnutia FIBA prezident Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) Miloš Drgoň.

Podľa pôvodného žrebu predkvalifikácie sa v Eurovia aréne na Pasienkoch uskutočnia 26. novembra uskutočnia zápasy Slovensko – Kosovo a Island – Luxembursko a vzápätí 28. novembra stretnutia Island – Kosovo a Luxembursko – Slovensko.

Tréner Žan Tabak učil predbežnú 24 člennú nomináciu slovenskej reprezentácie. Nechýbajú v nej mená lídrov tímu ako Vladimír Brodziansky, Mário Ihring, Richard Körner alebo Andre Jones. Medzi nominovanými sú aj legionári z českej ligy Jakub Merešš s Pavlom Lošonským. Tentokrát stavil chorvátsky kouč na skúsenosti, keď sú medzi nominovanými aj Tomáš Mrviš či niekdajší kapitán tímu Stanislav Baldovský, ktorý od začiatku sezóny absentuje pre zranenie. Z mladíkov sú v širšej zostave pivot Tomáš Pavelka, rozohrávač Prievidze Matej Majerčák a krídelník Juraj Páleník.

Zdroj: basket.sk

Napísal: 1.BK Michalovce  Monday, 19. 10. 2020 o 19:41
Upravil:  

Komentáre k článku