• Tlač
  • Email

Má najviac bodov a najvyšší Index rating. Brodziansky je po základnej časti Eurocupu líder Badalony

Publikované Saturday, 2. 1. 2021 o 14:47

Základná časť Eurocupu pozostáva z desiatich zápasov a slovenský basketbalista Vladimír Brodziansky ich odohral všetkých desať. V minulých rokoch by sme počty zápasov nerátali, ale ak sa v dnešnej dobe poznačenej koronavírusom podarí niekomu odohrať všetko, čo sa odohrať dá, treba sa z toho tešiť.

No v prípade Vladimíra Brodzianskeho to počtom odohratých zápasov nekončí. Práve naopak, tam sa to len začína. Brodziansky nielenže v európskom pohári číslo dva hral, ale hral v ňom výborne. Aj vďaka jeho spoľahlivým výkonom obsadil jeho klub Joventut Badalona v skupine prvé miesto.

Prvé miesto v A-skupine je veľká vec, pretože Badalona za sebou nechala také kvalitné mužstvá ako UNICS Kazaň, Bourg a Partizan Belehrad. V desiatich stretnutiach prehrala len dvakrát: najprv doma s istanbulským klubom Bahcesehir Koleji (77:87), ktorý obsadil piate miesto, a potom v Belehrade (75:78).

Badalona sa so základnou časťou Eurocupu rozlúčila stredajšou dohrávkou 7. kola proti francúzskemu Bourgu, ktorý na domácej pôde zdolala 90:75. V tomto prípade môžeme pokojne napísať, že Vladimír Brodziansky predviedol rozdielový výkon, keďže Bourgu nastrieľal 15 bodov. K nim pridal 4 doskoky, 2 asistencie, jednu získanú loptu a jeden blok.

Už druhýkrát sa mu podarilo vyrovnať svoje osobné maximum v súhrnnej kategórii Index rating. Hodnotu 20 dosiahol v októbri v súboji s Benátkami, potom v novembri na palubovke Partizanu a teraz doma proti Bourgu. Celkovo nazbieral Brodziansky v základnej časti Index rating 140, čiže 14 na zápas, a to je na nováčika veľmi pekné číslo.

Vyšší priemerný Index rating dosiahla dvojica Ante Tomič a Xabi Lopez-Arostegui, lenže ani jeden zo spomínaných hráčov neodohral všetkých desať zápasov ako Brodziansky. Slovenský basketbalista tak napokon nazbieral najvyšší Index rating spomedzi všetkých hráčov Badalony, ktorí zasiahli do hry.

V oficiálnych údajoch v rámci tabuľky sa píše, že tím Joventut Badalona nastrieľal 849 bodov, no v skutočnosti ich bolo 860, pretože predĺženia sa do celkového hodnotenia a vzájomných zápasov nerátajú. Badalona odohrala v základnej časti jedno v Kazani a zvíťazila v ňom 11:9 aj vďaka piatom bodom Vladímira Brodzianskeho.

Celkovo nastrieľal Slovák v desiatich stretnutiach 122 bodov, čo je opäť najvyššie číslo v rámci celého tímu Badalony. Brodziansky bol nielenže najefektívnejším hráčom, ale aj najlepším strelcom mužstva. Zdatne mu však sekundovali Nenad Dimitrijevič (113) a už raz spomínaný Xabi Lopez-Arostegui (112).

Keďže Badalona obsadila v A-skupine prvé miesto, automaticky ju to v rámci nasledujúcej fázy TOP16 „hodilo“ do E-skupiny. Toto bude veľmi zaujímavá skupina, pretože v nej budú dva španielske a dva francúzske kluby. Súpermi tímu Joventut Badalona budú Unicaja Malaga, AS Monako a Nanterre 92, čo je tím z predmestia Paríža. Dva kluby z tejto štvorice postúpia do play-off. Prvý zápas odohrá Badalona 13. januára v Malage.


zdroj: basket.zoznam.sk

Napísal: 1.BK Michalovce  Saturday, 2. 1. 2021 o 14:47
Upravil:  

Komentáre k článku