• Tlač
  • Email

Celý tím súpera nazbieral len o dve asistencie viac. Campazzo vyrovnal historický rekord

Publikované Saturday, 8. 2. 2020 o 21:27

Štvrtkový zápas medzi Albou Berlín a Realom Madrid mal zaujímavý priebeh. V prvej štvrtine zvíťazili hostia 41:25, ale v tej druhej prehrali hrozivým rozdielom 9:35. V tretej štvrtine sa však vrátili do herného rytmu, vyhrali ju 29:11, a aj vďaka tomu napokon dokráčali k triumfu 103:97.

Na toto stretnutie bude s radosťou spomínať argentínsky rozohrávač Realu Madrid Facundo Campazzo, ktorý mal už po prvej desaťminútovke na svojom konte 11 asistencií. Už v tom čase bolo všetkým jasné, že bude v zápase atakovať historický rekord, ktorý stanovil 12. novembra 2015 Stefan Jovič. Ten vtedy ako hráč Crvenej zvezdy v súboji s Bayernom Mníchov nazbieral 19 asistencií. Srb v spomínanom stretnutí navyše prevýšil celý tím Bayernu, ktorý celkovo nazbieral 18 finálnych prihrávok.

Facundo Campazzo mal našliapnuté k tomu, aby Jovičom rekord prekonal, ale v štvrtej štvrtine sa vyfauloval, a tak nemohol duel dohrať do konca. Podarilo sa mu však zakončiť zápas s 19 asistenciami, čím vyrovnal historický rekord. Zaujímavé je, že Jovič aj Campazzo zaznamenali rekordné čísla na nemeckej pôde. Argentínčan síce vo štvrtok neprevýšil celý tím súpera (basketbalisti Alby mali spolu 21 asistencií), ale na svojich 19 asistencií potreboval kratší čas ako Jovič. Srb strávil na palubovke viac ako 31 minút, Campazzo necelých 28.

„Odohrali sme zvláštny zápas. Prvá štvrtina bola skvelá, v druhej sme hrali bez koncentrácie, strácali sme veľa lôpt a nepremieňali sme strelecké pokusy. Do druhého polčasu sme vstúpili s inou mentalitou, dali sme do toho intenzitu a hlavne sme sa sústredili. Štatistiky sú pre vás, pre mňa sú sekundárne. Chcem hrať a pomáhať svojmu tímu. Dosiahli sme skvelé víťazstvo a to je pre nás najdôležitejšie. Tvrdo sme pracovali a veľa to pre nás znamená,“ povedal Facundo Campazzo po svojom historickom zápase.

Strelecky potiahli kráľovský klub predovšetkým dvaja americkí rodáci Anthony Randolph a Jaycee Carroll, ktorí nastrieľali zhodne po 27 bodov. Obaja zároveň trafili zhodne po päť trojok. Títo dvaja borci sa postarali o viac ako 50% z celkového počtu nastrieľaných bodov, čo je úctyhodná vec. „V budúcnosti sa budeme musieť zlepšiť v tom, aby sme si udržali vedenie, ktoré si vybudujeme. Ak chceme dosiahnuť ciele, ktoré sme si stanovili, budeme musieť držať spolu. Myslím si, že sme ďaleko lepší tím, ako sme ukázali v tomto stretnutí. V Eurolige je každý zápas náročný, a preto musíme naďalej tvrdo pracovať,“ skonštatoval Anthony Randolph.

ZDROJ: basket.sk

Napísal: 1.BK Michalovce  Saturday, 8. 2. 2020 o 21:27
Upravil:  

Komentáre k článku