• Tlač
  • Email

VIDEO: Brodziansky nahradil hviezdy a skvele rozhodol v predĺžení

Publikované Thursday, 29. 10. 2020 o 10:40

Vladimír Brodziansky pokračuje vo výborných výkonoch v EuroCupe. Jeho tím Juventut Badalona cestoval na horúcu palubovku ruskej Kazane.

V dueli boli napriek prvému miestu španielskeho klubu v tabuľke favoritom tím z Tatarstanu. Dôvodom boli absencie u hostí, ktorým chýbali hviezdy Ante Tomič a rozohrávač Pau Ribas. Napriek tomu hral Juventut dobre a poväčšinu zápasu si udržiaval mierny náskok. Domáci sa však vždy dotiahli a vyrovnávajúcou strelou hráča so skúsenosťami z NBA Isaiaha Canaana poslali zápas do predĺženia. Aj v ňom mali navrch Španieli, ale Rusi sa dotiahli a rozhodovalo sa v posledných sekundách.

Víťazná akcia ostala na pleciach slovenského reprezentanta. Ten dostal loptu na post, výbornou prácou oklamal obrancov a strelou nad hlavou rozhodol o cennom víťazstve 93:91 po predĺžení pre svoj tím. Kazaň už v poslednej akcii neotočila výsledok. Dvadsaťšesťročný líder reprezentácie mal prsty aj v poslednej akcii na konci štvrtej štvrtiny, keď hráč domáceho tímu cez neho nedal potenciálne víťaznú trojku.

Twitter - video

Brodziansky bol znova výborný v útoku. Zlepšil si osobné maximum v EuroCupe na dvadsať bodov, keď sa stal najlepším strelcom svojho tímu v stretnutí. Skvelý bol najmä z hranice trestných hodov, premenil osem z deviatich pokusov, mal stopercentné dvojkové pokusy a dal dve trojky zo šiestich vystrelených. Paradoxom je, že si nepripísal ani jediný doskok.


„Chýbali nám lídri v podobe Paua a Anteho, preto sme hrali viac tímovo. Toto víťazstvo patrí nášmu bojovému výkonu,“ uviedol Brodziansky v pozápasovom rozhovore.


Skvelé je, že aj v piatom zápase sa dostal reprezentačný krídelník do dvojciferných čísiel. V Eurocupe má priemer 13,8 bodov na zápas. Jeho tím si drží stopercentnú bilanciu v druhom najkvalitnejšom pohári na kontinente.

Zdroj: basket.sk

Napísal: 1.BK Michalovce  Thursday, 29. 10. 2020 o 10:40
Upravil:  

Komentáre k článku