• Tlač
  • Email

Michalovskí juniori s prvou výhrou u súperov

Publikované Tuesday, 17. 1. 2023 o 10:16

Michalovčania U19 cestovali na dvojzápas k súperom na západné Slovensko. Prvý zápas odohrali v Seredi. Prvú štvrtinu začali výborne, vyhrávali už o 13 bodov. Domáci ale neskladali zbrane a výbornou kombináciou obrán nútili hostí ku chybám. Postupne znížili stav a v druhej štvrtine obrátili skóre vo svoj prospech. Polčas vyhrali o štyri body. Michalovčanom pribúdali rýchlo fauly a ešte počas prvej štvrtiny sa zranil Peter Moravec. Tretia štvrtina bola vyrovnaná, hostia zlepšili obranu a viac sa im darilo aj v útoku. Strelecky podali výborný výkon Demko a Jasovský. Michalovčanom sa podarilo preklopiť výsledok vo svoj prospech a postupne si vytvorili až osem bodový náskok. Ten si udržali takmer celú poslednú štvrtinu. Na každé zníženie dokázali odpovedať. Po bojovnom výkone si dokázali Orli zápas ustrážiť a zo Serede si vezú dôležitú výhru. Michalovce nepremenili v zápase až sedemnásť trestných hodov čo je do ďalších zápasov jasný cieľ na zlepšenie.  

 

V nedeľu sa Michalovčania predstavili na ihrisku lídra, ktorý bol favoritom duelu. Inter Bratislava sa presadzoval po chybách v obrane, ale celkovo Orli oveľa lepšie bránili. Súper sa až v druhej štvrtine vzdialil na vyšší náskok. Hosťom sa pri nátlakovej obrane a výškovej prevahe domácich len veľmi ťažko presadzovalo v útoku. Polčas skončil o 17 bodov. V druhom polčase skóre narastalo pre domácich. Hostia postupe striedali ďalších hráčov a pri úzkej rotácii sa dostali do ihriska aj mladší hráči. Tí nesklamali. Zapojili sa a náskok súpera už nenarastal. Výborným výkonom sa prezentoval Dávid Bujdoš, keď v druhom polčase premenil aj tri trojbodové pokusy. Celkovo podali Michalovčania sympatický výkon aj keď v Bratislave prehrali.          

 

BK Lokomotíva Sereď -  1.BK MICHALOVCE         73:80 (41:37)

 

M.Demko 22, Tertinský 13, M.Jasovský 22, T.Pončák 13, S.Serenčko 6 (P.Moravec 2, M.Uhľár, M.Štefan D.Bujdoš 2)

 

 

BK Inter Bratislava - 1.BK MICHALOVCE                76:48  (33:16)

 

M.Demko 11, Tertinský 2, M.Jasovský 10, T.Pončák 5, S.Serenčko 5 (P.Moravec, M.Uhľár, M.Štefan D.Bujdoš 15)

 

 

Najbližšie sa juniori predstavia doma v sobotu 28.1. o 16:00 proti Leviciam a v nedeľu 29.1. o 10:00 proti Nitre. Oba zápasy v telocvični Gymnázia Pavla Horova. Ďalšie informácie nájdete www.1bkmi.sk. Kompletné výsledky súťaží môžete sledovať aj na stránke slovakbasket.sk - Juniori U19 .

 

           Peter Biganič

Napísal: 1.BK Michalovce  Tuesday, 17. 1. 2023 o 10:16
Upravil: 1.BK Michalovce  Tuesday, 17. 1. 2023 o 10:25

Komentáre k článku