• Tlač
  • Email

Juniori u súperov s výhrou i prehrou

Publikované Tuesday, 14. 2. 2023 o 10:39

V rýchlom slede a po dohrávkach cez víkend pokračovala juniorská súťaž skupiny GOLD. Michalovčania nastúpili na palubovkách miest, kde sa hrá aj najvyššia súťaž mužov. Najprv v Prievidzi a v nedeľu v priamom súboji o štvrté miesto vo Svite.

V sobotňajšom zápase podali michalovskí juniori jeden z najlepších výkonov v sezóne a svojmu súperovi nastrieľali 103 bodov. Súpera z Prievidze tak zdolali na jeho palubovke o vyše 30 bodov. Duel sa pritom nevyvíjal jednoznačne a do polčasovej prestávky ešte domáci držali bodovo krok. V úvodnej štvrtine sa strelecky presadzoval najmä Michal Demko a aj vďaka jeho 11 bodom si „Orli“ vybudovali šesťbodový náskok. V úvode druhej desaťminútovky Michalovčania odskočili svojmu súperovi na rozdiel jedenástich bodov (34:23), no v ďalšom priebehu povolili v obrane a táto štvrtina skončila vyrovnane 25:25. Aj po prestávke sa našim juniorom darilo najmä v útoku, keď streleckú mušku našiel aj Adam Bujdoš a rozdiel v skóre tak začal rýchlo rásť v prospech michalovského tímu. V poslednej štvrtine už mladí Prievidžania neboli schopní vzdorovať a Michalovce tak prvýkrát v sezóne pokorili stobodovú hranicu.

V druhom zápase nastúpili Orli vo Svite. Favoritom bol domáci celok, hoci v Michalovciach tesne prehral. Od úvodu mali o niečo lepšiu streľbu aj koncentráciu domáci. Aj keď úvodná štvrtiny skončila o bod pre Svit v druhej štvrtine si vybudovali desaťbodový náskok. Michalovčanov sa nedarila streľba. Druhý polčas bol vyrovnaný a domáci si držali mierny náskok. Vždy keď sa hostia snažili bodovo priblížiť, opäť skórovali a nedovolili pripraviť drámu. Posledná štvrtina zmenu nepriniesla a keď aj rozhodcovia v sporných momentoch pomohli domácim, Michalovčania nemohli myslieť na úspech. Po tomto zápase definitívne obsadili piatu priečku a v nadstavbe sa stretnú doma/vonku s Nitrou, Sereďou a Prievidzou. Následne konečné umiestnenie určí play-off dvojice pred finálovým turnajom majstrovstiev Slovenska.

 

MBA Prievidza - 1.BK MICHALOVCE        71:103 (46:52)

 

Demko 28, Jasovský 14, Pončák 5, Tertinský 9, Moravec 11, (Serenčko 7, A.Bujdoš 29, Ragan)

 

BKM Iskra Svit - 1.BK MICHALOVCE        80:68 (42:32)

 

Demko 17, Jasovský 23, Pončák 3, Tertinský 5, Moravec 4, (Serenčko 4, A.Bujdoš 12, Ragan, D.Bujdoš, Uhľár, Štefan)

 

 

Najbližšie sa juniori predstavia v nadstavbe GOLD o 5.-8.miesto podľa vyžrebovania, ktoré sa uskutoční už o pár dní. Ďalšie informácie nájdete www.1bkmi.sk. Kompletné výsledky súťaží môžete sledovať aj na stránke slovakbasket.sk - Juniori U19.

 

         1.BK Michalovce

Napísal: 1.BK Michalovce  Tuesday, 14. 2. 2023 o 10:39
Upravil:  

Komentáre k článku